Veelgestelde vragen

Wat is de catalogus?

De catalogus geeft inzicht in welke leermiddelen er op de Nederlandse markt beschikbaar zijn. Het helpt docenten om zich te oriënteren op alternatieve methodes voor hun vak. Daarnaast kan je als docent – mits de school is aangesloten bij Van Dijk – ook leermiddelen als favoriet markeren en naar de coördinator van de school sturen om ze te bestellen. Dit scheelt veel handmatig werk.

Welke informatie is openbaar?

Elke docent in Nederland kan op de catalogus zoeken naar welke leermiddelen er voor zijn/haar vak beschikbaar zijn. Na het inloggen wordt meer informatie toegankelijk, zoals specifieke filters. Ook is het dan mogelijk om een interesse aan te maken, waarmee je als docent aangeeft in welk vak je geïnteresseerd bent. Je krijgt dan toegang tot de vakpagina, waar zowel traditionele leermiddelen te vinden zijn als aanvullend lesmateriaal voor dat vak. Is je school ook verbonden aan Van Dijk? Dan kan je als docent ook leermiddelen op een favorietenlijst zetten en deze doorsturen naar je coördinator. Deze kan ze vervolgens goedkeuren en ter bestelling aanbieden aan Van Dijk.

Hoe kan ik inloggen?

Rechtsboven op de website kan je via het icoontje inloggen. Kies voor de optie: “log in als docent”. Je wordt doorgestuurd naar Kennisnet (Entree) waar je in de zoekbalk je school kan opzoeken. Nadat je deze hebt geselecteerd, log je in met je schoolaccount. Dit zijn de gegevens die je voor je eigen ELO gebruikt (bijv. Magister, Somtoday of een andere ELO).

Hoe blijf ik op de hoogte van updates?

Op uw persoonlijke pagina (te vinden in het menu rechtsboven) kunt u een interesse aanmaken voor een specifiek vak. Bij het aanmaken van een interesse kunt u aangeven dat u via mail op de hoogte gehouden wilt blijven worden van veranderingen op de bijbehorende vakpagina. U ontvangt dan maximaal 1x per week een mail en alleen wanneer er updates (nieuwe video's, apps, bijdragen van collega's) zijn geplaatst.

Hoe meld ik me af voor de mailings?

U ontvangt wekelijks een mail van ons met daarin een update op de vakpagina van uw interesse. U kunt zich hiervoor afmelden in 3 simpele stappen: 1) Ga naar uw persoonlijke pagina, via uw menu (rechtsboven op de pagina) 2) Klik op de tekst "klik hier om jouw interesse te bekijken en aan te passen". 3) Klik de desgewenste interesse aan en zet het schuifje van notificaties uit.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met onze klantenservice.